Čo potrebujeme

• 800 g krkovičky bez kosti
• 250 g hríbov
• 2 cibule
• 4 strúčiky cesnaku
• rascu, soľ
• čierne korenie

Na halušky:
• 4 až 5 zemiakov
• polohrubú múku
• 500 g kyslej kapusty
• 4 polievkové lyžice oleja
• soľ

Krok za krokom

  1. Nastrúhame zemiaky, zmiešame ich s múkou, osolíme, vypracujeme haluškové cesto a vo vriacej vode uvaríme.
  2. Kapustu dusíme na oleji a zmiešame s haluškami.
  3. Mäso nakrájame na plátky, z oboch strán osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji.
  4. Cibuľu a cesnak nakrájame, opečieme vo výpeku, pridáme nakrájané hríby, osolíme a okoreníme.
  5. Mäso poukladáme do zapekacej misy, dáme naň udusené hríby, zakryjeme alobalom a pri 175 °C zapekáme asi 15 minút. Potom mäso odokryjeme a pečieme ešte 10 minút.
  6. Podávame s kapustovými haluškami.