Čo potrebujeme

• vykostené králičie mäso
• soľ, mleté čierne korenie

Plnka

• farebné papriky
• soľ, olej
• mleté čierne korenie
• uvarenú ryžu
• nasekanú petržlenovú vňať
• mäkkú salámu
• plátky nakrájaného syra
• 1 vajce

Krok za krokom

  1. Vykostené králičie mäso opatrne naklepeme cez mikroténovú fóliu. Posolíme a okore­níme mletým čiernym korením.
  2. Uložíme plátky nakrájaného syra a kolieska mäkkej salámy, na ktoré natrieme plnku. Naplnenú rolku opatrne zvinieme, spojíme grilovacími ihlami a prudko opečieme na oleji.
  3. Po opečení grilovacie ihly odstránime a rolku zabalíme do alobalu.
  4. Preložíme ju do zapekacej mi­sy, podlejeme vodou a dá­me piecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením alobal odstránime a mäso necháme zapiecť.

Plnka

  1. Nadrobno pokrájané papriky ores­tujeme na oleji spolu s nadrobno nakrájanou mäkkou salámou.
  2. Pridáme uvarenú ryžu, nasekanú petržlenovú vňať, rozšľahané vajce a urobíme praženicu.
  3. Posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a spolu premiešame.