Čo potrebujeme

• 300 g jelenieho stehna
• 100 g cibule
• 30 g sterilizovaných brusníc
• mäsový vývar, mletá sladká červená paprika
• soľ, mleté čierne korenie

Nálev

• 3 diely vody, 1 diel octu
• 150 g nakrájanej koreňovej zeleniny
• rozmarín, oregano

Krok zakrokom

  1. Najprv si pripravíme nálev. Suroviny spolu prevaríme a nálev použijeme až keď vychladne. Jelenie mäso vcelku umyjeme, osušíme, zalejeme pripraveným vychladnutým nálevom a v zakrytej nádobe necháme odležať aspoň tri dni. Potom mäso z nálevu vyberieme a nakrájame na plátky.
  2. Každý plát prudko opečieme v panvici na oleji z oboch strán, potom ho vyberieme a odložíme bokom.
  3. Vo výpeku osmažíme nakrájanú cibuľu, posypeme ju mletou sladkou červenou paprikou, mletým čiernym korením a pridáme opečené rezne. Tie podlejeme vývarom a dusíme takmer domäkka. Napokon pridáme časť brusníc, ochutíme soľou a spolu dovaríme.
  4. Udusené mäso vyberieme a uvarenú omáčku s brusnicami prepasírujeme.
  5. Hotové mäso podávame s haluškami, poliate omáčkou a ozdobené zvyšnými brusnicami.