ČO POTREBUJEME

600 g jelenieho stehna

80 g údená slanina

rastlinný olej, alebo masť

1 dl koňaku

3 ks jalovec

2 dl červeného vína

soľ

tymian

hríby

mäsový vývar

AKO NA TO

MARINADA - 3 lyžice oleja, 1dl koňaku, tymian, bobkový list, korenie, soľ, jalovec - trocha ho podrvíme a zmiešame všetko dokopy

1. Mäso pokrájame na kocky a dáme do marinády. Necháme cez noc na chladnom mieste. Na druhý deň necháme mäso odkvapkať.

2. Slaninu nakrájame na kocky opražíme, pridáme nakrájanú cibuľu, mäso, opečieme. Podlejeme vývarom asi deci a pol, dusíme do mäkka. Keď je mäso takmer mäkké podlejeme ho červeným vínom a zvyšnou marinádou, môže pridať hríby (čerstvé alebo z mrazené).

Ako prílohu odporúčame? Zemiaky, halušky, alebo cestovinu