Asi 1 200 g jelenieho chrbta, ½ kávovej lyžičky korenia na divinu, 10 najemno poseka ných borievok, 2 plátky tučnej slaniny, 4 polievkové lyžice oleja, 2 cibule, 350 ml suchého červeného vína, 125 ml zele ninového bujónu, 1 vyšľahané vajce, 125 g strúhanky, 2 kávové lyžičky cukru, 2 kávové lyžičky mäkkého masla, trochu mletého klinčeka, 40 ml červeného vína, 2 kávové lyžičky koňaku, 250 ml suchého červeného vína, 4 po lievkové lyžice korenia na divinu, postrúhaná kôra z ½ citróna, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie, 2 po lievkové lyžice smotany
Rúru predhrejeme na 250 °C. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny. V pekáči zohrejeme olej a chrbát doň vložíme slaninou nahor. Cibuľu ošúpeme, nahrubo posekáme a pridáme k mäsu. Dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 220 °C. Po 20 minútach prilejeme 100 ml vína a bujónu, znížime teplotu na 175 °C a pečieme ešte asi 30 minút. Zmiešame strúhanku, vajce, cukor, maslo, klinček, 3 polievkové lyžice červeného vína a koňak. Zapneme gril a plátky slaniny a mäsa odložíme. Pečienku nahrubo potrieme ¾ vymiešanej zmesi a asi 10 minút grilujeme dohneda. Vyberieme a odložíme do tepla. Z omáčky odoberieme tuk, pridáme zvyšné víno, korenie, strúhanku a citrónovú kôru a varíme do zhustnutia. Primiešame pomarančovú a citrónovú šťavu, osolíme, ochutíme čiernym korením a zjemníme smotanou.

(Recept sme vybrali z publikácie vydavateľstva IKAR nazvanej Divina, ktorú posielame trom vyžrebovaným lúštiteľom krížovky.)