Čo potrebujeme

• 800 g jelenieho chrbta
• 100 g zelených fazuliek
• 3 sladké zemiaky
• 3 lyžice masla
• 2 lyžice javorového sirupu
• 1 lyžicu vínneho octu
• 1 hrsť vlašských orechov
• 1 hrnček hrozna
• muškátový oriešok
• citrón
• soľ, korenie
• borievky

Krok za krokom

  1. Sladké zemiaky v šupke upečieme v rúre domäkka (pri 165 °C cca 40 minút).
  2. Zemiaky olúpeme a dáme do mixéra. Pridáme maslo a rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a trochou citrónovej kôry.
  3. Očistené mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Ochutíme soľou, korením a drvenými borievkami (jalovcom) a vložíme do rúry vyhriatej na 125 °C na cca 10 minút.
  4. Potom prikryjeme alobalom a necháme ešte 5 minút odpočinúť.
  5. Na panvici opečieme orechy, pridáme hrozno a fazuľky. Strekneme ocot a pridáme javorový sirup. Dochutíme soľou a korením.