Čo POTREBUJEME

1 kg mletého ​​mäso  - divina
2 vajcia
cibuľa, petržlenová vňať, kôpor
300 gr húb podľa vlastného výberu
maslo
vývar
kyslá smotana
olej
hladká múka, strúhanka
soľ, čierne mleté korenie

Divinové guľky s kôprovo-hubovou omáčkou
Divinové guľky s kôprovo-hubovou omáčkou
Zdroj: Archív Dobré jedlo

AKO NA TO

1, Začneme prípravou mäsových guliek. Tvoríme ich z  mletého mäsa. Mäso osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, cibuľu, vajcia, strúhanku.  Všetko dohromady premiešame a n vytvoríme guľičky. 

2, Na panvici s vyšším okrajom rozohrejeme trochu oleja a vkladáme do neho guľôčky. Opečieme ich zo všetkých strán a preložíme na tanier. Na panvicu pridáme trochu masla, huby, osolíme, okoreníme, pridáme kôpor a zaprášime múkou a smotanou. Pridáme guľky a prilejeme vývar podľa potreby a krátko povaríme. 

Ako príloha je ideálna zemiaková kaša, varené či pečené zemiaky, prajeme dobrú chuť.