Čo POTREBUJEME
1 kg mletého mäso - divina
2 vajcia
cibuľa, petržlenová vňať, kôpor
300 gr húb podľa vlastného výberu
maslo
vývar
kyslá smotana
olej
hladká múka, strúhanka
soľ, čierne mleté korenie
AKO NA TO
1, Začneme prípravou mäsových guliek. Tvoríme ich z mletého mäsa. Mäso osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, cibuľu, vajcia, strúhanku. Všetko dohromady premiešame a n vytvoríme guľičky.
2, Na panvici s vyšším okrajom rozohrejeme trochu oleja a vkladáme do neho guľôčky. Opečieme ich zo všetkých strán a preložíme na tanier. Na panvicu pridáme trochu masla, huby, osolíme, okoreníme, pridáme kôpor a zaprášime múkou a smotanou. Pridáme guľky a prilejeme vývar podľa potreby a krátko povaríme.
Ako príloha je ideálna zemiaková kaša, varené či pečené zemiaky, prajeme dobrú chuť.