ČO POTREBUJEME

1 ks

kačica divá

100 g

maslo

1 ks

mrkva

1 ks

cibuľa

1 ks

citrón

 

borievky

250 ml

vývar hovädzí

100 ml

víno červené

1 KL

múka hladká

1 KL

soľ

 

bobkový list

AKO NA TO

 

Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je kačica takto upravená, mierne ju osolíme – zvnútra i zvonku. Pripravenú kačicu vložíme do pekáča s maslom, mrkvou, cibuľou nakrájanou na plátky, pridáme bobkový list, citrónovú kôru, šťavu a borievky. Všetko spolu pečieme domäkka.

Počas pečenia kačicu polievame vlastnou šťavou a podlievame vývarom. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, následne opražíme a zalejeme zvyšným vývarom. Dobre zamiešame a necháme prejsť varom. Pred dovarením pridáme víno, dochutíme a precedíme.

Ako prílohu môžeme podávať rôzne upravené zemiaky, ryžu alebo zeleninové šaláty.

Zdroj: varecha.sk