Ingrediencie:

Divina, jeleň, diviak, srnec alebo hovädzia pečienka 350g
Extra Panenský Olivový olej
Maslo
Morská soľ
Čierne korenie
Majoránka
Mrkva
Petržlen
Cesnak
Cibuľa
Obloha:  Max. 1 – v celku pečený zemiak (ideálne sladký zemiak), alebo hnedá ryža

Príprava

Divinový steak potrieme morskou soľou, čiernym korením a olivovým olejom a sprudka opečieme na rozohriatej suchej panvici, pričom obraciame každých 20 sekúnd.
Keď je už mäsko jemne hnedé, pridáme 30-50 g masla, roztopíme a necháme odstáť.
Vo výpeku z masla si podusíme na drobno nakrájanú cibuľku, mrkvu, petržlen a cesnak, ktorý pridáme tesne pred koncom.
Keď sa zelenina podusí, servírujeme na tanier, poukladáme na to kusy mäsa a pečienky a môžeme si dať k tomu pohár červeného vína dobrej kvality.
Ako prílohu odporúčam max. jeden zemiak v šupke alebo kúsok opečeného vodového pečiva na maslovo-olivovú omáčku.
 Tip: Divinu môžete kľudne nahradiť kvalitnou hovädzou pečienkou, ktorá má obrovskú nutričnú hodnotu, no často je zanedbávaná.

Zdroj: https://www.dusanplichta.com/