Čo potrebujeme

1 kg mäsa

čierne mleté korenie, soľ, rasca, korenie na divinu (alebo grilovacie korenie)

olivový olej

cesnak, cibuľa

červenú kapustu

1 PL kryštálového cukru 

1 PL octu 

Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia
Zdroj: archív Dobré jedlo

Ako na to

Mäso si nakrájame na menšie kúsky, polejeme olejom, pokoreníme, posolíme, pridáme na drobno nakrájaný cesnak, dobre pomiešame a necháme ideálne na celú noc v chladničke.

Na druhý deň mäso vyberieme a po pár kúskoch napichávame na špajdle. Špajdle poukladáme na pekáč a podlejeme pácom čo nám ostal. V prípade potreby podlejeme trochou vody.

Zakryjeme alobalom a pečieme v závisloti od druhu použitého mäsa, teda zveri. 

Počas pečenia mäsa si nakrájame kapustu. Do hrnca dáme olej, cibuľu a kapustu sprudla osmažíme, miešame aby neprihorela a pridáme trochu vody. Osolíme, okoreníme, pridáme rastu. Kapustu dusíme kým nieje mäkká, ale zase aby trochu chrumkala. Na záver pred ostavením pridáme  PL cukru a 1 PL octu a dobre premiešame.

Odpurúčame ako prílohu zemiaky, alebo knedlík. Prajeme dobrú chuť!