Suroviny
600 g plece z diviaka
2 g tymian
100 g masť bravčová
10 g cesnak
50 g šalotka
2 g borievky
200 ml demi glace
50 g džem brusnicový
50 g brusnice sušené
200 g chlieb biely
2 ks vajcia
100 g slanina
10 g krupica detská
1 g vňať petržlenová
200 ml mlieko
1 ks cibuľa
korenie biele mleté
oriešok muškátový
soľ
200 g zeler

Postup prípravy
1 Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme pri 140 °C asi 4 hodiny.

2 Do hotového demi glace dáme brusnicový džem, nakrájané sušené brusnice a povaríme.

3 Na kocky nakrájaný biely chlieb namočíme do mlieka a necháme napučať. Na bravčovom tuku restujeme slaninu, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Všetko pridáme do napučaného chleba, kde pridáme žĺtky a z bielkov vyšľahaný sneh. Všetko spojíme detskou krupicou a dochutíme muškátovým orieškom, soľou a bielym korením. Z hmoty vypracujeme malé guľky a varíme vo vode. Uvarené opečieme dozlatista na tuku.

4 Zelerové čipsy: Umytý, očistený zeler nakrájame na tenké plátky a sušíme pri 100 °C asi 30 minút.

Zdroj: https://varecha.pravda.sk