Čo potrebujeme

1  kg dančieho mäsa (stehno)

1 kosť (vykostené steho z daniela)

2 ks petržlen, 2 ks mrkva, 1 menší zeler, 1 cibuľa

soľ , celé aj mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list 
 
Na omáčku potrebujeme
Maslo
 
4 PL hladkej múky
 
hovädzí vývar

smotanu na varenie
 
čerstvý kôpor, prípadne mrazený, ale dá sa použiť aj sušený
 
soľ, mleté čierne korenie

Ako na to 
Na začiatok si spravíme vývar, použijeme zeleninu a korenie a samozrejme tam dáme aj mäso. Varíme kľudne aj 3 hodiny. Následne vývar zlejele a mäso vyberieme.

Na omáčku si vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, ktoré poprášime múkou a vytvoríme záprašku ktorú zalejeme vývarom. Všetko dobre premiešame pridáme kôpor a povaríme približne 15 minút. Následne pridámesmotanu, dosolíme a okoreníme. 
 
Podávame s plátkami uvareného mäsa a pridáme domácu knedľu.