Čo potrebujeme

• 500 g mäsa z daniela
• dve cibule
• olej, soľ
• sušený cesnak
• mleté čierne korenie
• 150 g uvarených gaštanov
• mäsový vývar
• 0,1 l smotany na varenie
• lístky šalvie

Krok za krokom

  1. Mäso nakrájané na plátky posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme sušeným cesnakom a prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
  2. Opečené mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Vložíme späť opečené kúsky mäsa, zalejeme teplým mäsovým vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 40 až 50 minút.
  3. Pridáme olúpané gaštany, podľa potreby prilejeme vývar a mäso udusíme domäkka.
  4. Na záver prilejeme smotanu na varenie, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa.
  5. Podávame s uvarenými cestovinami a dozdobíme lístkami šalvie.