Chrumkavé mäso s kapustou

4 porcie

1 kg bravčového stehna s kožou aj kosťou ● soľ ● mleté čierne korenie ● 100 g miešaného sušeného ovocia (slivky, hrozienka) ● 850 g kyslej kapusty ● 2 bobkové listy

Sušené ovocie zalejeme 125 ml vody a necháme zmäknúť. Mäso umyjeme, osušíme, kožu nakrojíme do mriežky. Mäso dobre okoreníme a osolíme, dáme do pekáča s trochou vody a vo vyhriatej rúre na 200 °C pečieme asi hodinu. Potom mäso podlejeme 500 ml vody a pečieme ďalších 15 minút.
K mäsu do pekáča pridáme kyslú kapustu, zmäknuté sušené ovocie aj s tekutinou, bobkové listy a pečieme ďalších 30 minút. Hotové mäso nakrájame a podávame s kapustou, ovocím a knedľou.

Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 1 hodina 45 minút

Chrumkavé mäso s kapustou
Chrumkavé mäso s kapustou
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Ďalší recept nájdete na nasledujúcej strane.