ČO POTREBUJEME

1 divý zajac

Soľ

Čierne a nové celé korenie

Bobkový list

Rasca

Cesnak

Koreňová zelenina

Červené víno

Masť

Slanina

AKO NA TO

  1. Zajaca poriadne umyjeme, osolíme a dáme do pekáča alebo keramickej nádoby na pečenie.
  2. Pridáme do pekáča lyžicu masti, zajaca dôkladne potrieme cesnakom a 2-3 strúčiky cesnaku pridáme v celosti. Do vnútra zajaca pridáme na plátky nakrájanú slaninu. Do pekáča pridáme ostatné korenie a ingrediencie a na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu. Následne prikryjeme a dáme piecť na minimálne 200 stupňov Celzia.
  3. Približne po 45 min pečenia pekáč vyberieme, polejeme výpekom a pridáme víno a ďalej pečieme.
  4. Po pol hodine opäť vyberieme, polejeme zajaca výpekom a necháme na zníženej teplote dopiecť a zapiecť.
  5. Podáme prílohu podľa chuti, sú vhodné zemiaky, zemiaková kaša alebo zemiaková knedľa.