ČO POTREBUJEME

600 g lopatky zo srnca

100 g prerastenej slaninky pokrájanej na plátky

2 paradajky, 2 papriky, štvrťku šalátovej uhorky

1 plechovku šampiónov, 2 cibule

olej, múku, kyslú smotanu, soľ, čierne korenie, vodu, brusnice

Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia
Zdroj: profimedia

KROK ZA KROKOM

1. Mäso nakrájame na kocky a striedavo napichávame so šampiňónmi, plátkami paradajok, papriky, uhorky a slaniny na ihly alebo špajle. Tie následne osolíme, okoreníme a v nízkom pekáči na oleji opečieme.

2. Do pekáča pridáme nakrájanú cibuľu, podlejeme vodou a necháme piecť.

3. Po upečení zlejeme výpek, pomúčime, pridáme šálku vody, brusnice, šampiňóny a rozmixujeme. Pridáme smotanu a krátko povaríme.

4. Ako prílohu odporúčame pečené zemiaky alebo krokety.