Jej mäso je v slovenskej kuchyni naozajstnú delikatesou, ktorá sa v posledných rokoch vracia do módy. Ako si užiť divočinu na tanieri a nenaletieť pri jej nákupe?

Jedlo - divina
Jedlo - divina
Zdroj: Robo HUBAC

Zverina sa vracia na taniere
Máte pocit, že jedlá z divokej zveri sú moderným výmyslom dnešných reštaurácií? Naopak! Zverina patrila do slovenských kuchýň odjakživa. Pokrmy z nej sa na stoloch českej šľachty objavovali už v stredoveku. Paradoxne tak jej konzumácia v histórii bola vyššia, než je tomu dnes. Pritom mäso zo zveriny  má jemnú svalovinu, menší obsah tukov a je veľmi zdravé a dobre stráviteľné . Vyniká svojou špecifickou chuťou a vôňou, pre ktorú je ale často zákazníkom odmietané. Jej mäso je v pomyselnom rebríčku obľúbenosti až na 5. mieste.

Steak z diviaka s gaštanovou omáčkou
Steak z diviaka s gaštanovou omáčkou
Zdroj: Nový Čas pre ženy

Ak vám zverina zrovna nevonia, skúste ochutnať jej ľahšíe varianty. Začnite napríklad prepelicou, zajacom alebo bažantom. Ak si chcete dopriať naozajstnú delikatesu, vychutnajte si pokrmy zo srnčieho chrbta alebo sviečkovej.