Jej mäso je v slovenskej kuchyni naozajstnú delikatesou, ktorá sa v posledných rokoch vracia do módy. Ako si užiť divočinu na tanieri a nenaletieť pri jej nákupe?
Zverina sa vracia na taniere
Máte pocit, že jedlá z divokej zveri sú moderným výmyslom dnešných reštaurácií? Naopak! Zverina patrila do slovenských kuchýň odjakživa. Pokrmy z nej sa na stoloch českej šľachty objavovali už v stredoveku. Paradoxne tak jej konzumácia v histórii bola vyššia, než je tomu dnes. Pritom mäso zo zveriny má jemnú svalovinu, menší obsah tukov a je veľmi zdravé a dobre stráviteľné . Vyniká svojou špecifickou chuťou a vôňou, pre ktorú je ale často zákazníkom odmietané. Jej mäso je v pomyselnom rebríčku obľúbenosti až na 5. mieste.
Ak vám zverina zrovna nevonia, skúste ochutnať jej ľahšíe varianty. Začnite napríklad prepelicou, zajacom alebo bažantom. Ak si chcete dopriať naozajstnú delikatesu, vychutnajte si pokrmy zo srnčieho chrbta alebo sviečkovej.