1. Rozmarín lekársky 

Pri tejto bylinke si nemusíte lámať hlavu nad tým, k akému druhu mäsa ju pridáte, píše Záhradkár. Hodí sa totiž k všetkým druhom. Jediné, v čom by ste mali byť obozretný, je množstvo rozmarínu, ktoré k mäsku na grile pridáte.

Bylinka má totiž silnú arómu a tiež by pri veľkom množstve mohla spôsobiť, že mäso bude mať horkastú chuť. Rozmarín tiež podporí trávenie.

Rozmarín jedlo výborne dochutí i prevonia.
Rozmarín jedlo výborne dochutí i prevonia.
Zdroj: Canva

2. Tymian obyčajný

Najviac sa hodí k rybám, ktoré pokvapkáte citrónovou šťavou. Avšak nič nepokazíte, keď vetvičky tymianu pridáte k mäsu či grilovanej zelenine. Skúste napríklad baklažán či cuketu.

Nezabudnite na tymian.
Nezabudnite na tymian.
Zdroj: Canva

3. Šalvia lekárska

Úžasná bylinka, ktorú využijete pri príprave králika, diviny, hydiny či chutného bôčika. Avšak používajte ju opatrne, aby jej mierne horkastá a pálivá chuť nezatienila chuť mäsa.

Pre lepšiu chuť postačí zopár lístkov šalvie.
Pre lepšiu chuť postačí zopár lístkov šalvie.
Zdroj: SHUTTERSTOCK

Ako na marinádu? Odpoveď nájdete na nasledujúcej strane