1. Rozmarín lekársky
Pri tejto bylinke si nemusíte lámať hlavu nad tým, k akému druhu mäsa ju pridáte, píše Záhradkár. Hodí sa totiž k všetkým druhom. Jediné, v čom by ste mali byť obozretný, je množstvo rozmarínu, ktoré k mäsku na grile pridáte.
Bylinka má totiž silnú arómu a tiež by pri veľkom množstve mohla spôsobiť, že mäso bude mať horkastú chuť. Rozmarín tiež podporí trávenie.
2. Tymian obyčajný
Najviac sa hodí k rybám, ktoré pokvapkáte citrónovou šťavou. Avšak nič nepokazíte, keď vetvičky tymianu pridáte k mäsu či grilovanej zelenine. Skúste napríklad baklažán či cuketu.
3. Šalvia lekárska
Úžasná bylinka, ktorú využijete pri príprave králika, diviny, hydiny či chutného bôčika. Avšak používajte ju opatrne, aby jej mierne horkastá a pálivá chuť nezatienila chuť mäsa.