Ako začať? 
Nachystajte si hrniec, v ktorom budete trofej vyvárať. Napustite doň toľko vody, aby bola ponorená iba lebka. Vodu dajte variť a medzitým si pripravte náradie a pracovný priestor na dratie a obrezávanie lebky. Budete potrebovať ostrý nôž, zahnuté kliešte (najlepšie peán), štikačky, tenší skrutkovač, gumené kladivo, gumené rukavice, vysokotlakový čistič s rotačnou hlavicou a rozprašovač s 30 % peroxidom.

Presný postup vďaka fotografiám, opis a  krok za krokom nájdete v Poľovníctve a rybárstve 12/2019.

Autor článku, Milan Černok sa narodil v Lučenci. Po ukončení gymnázia jeho kroky smerovali na vysokú školu do Zvolena. Momentálne študuje v III. ročníku na lesníckej fakulte TU Zvolen. Od roku 2015 je členom  PZ "Špaňan" Španie Pole. Od detstva sa aktívne venuje prírode, poľovníctvu a poľovníckej kynológii. Týmto záľubám venuje každú voľnú chvíľu. Obľúbeným plemenom je  Slovenský kopov.

študent lesníckej fakulty na TU vo Zvolene.
študent lesníckej fakulty na TU vo Zvolene.
Zdroj: archív MČ