Vaša spoločnosť už v roku 2015 spustila zverinový program, keď do predaja zaradila danieliu salámu a jeleniu klobásu. Aké máte skúsenosti so spracovávaním zveriny?

Ivan Stanislav
Ivan Stanislav
Zdroj: Archív

Doteraz sme nespracovávali zverinu z vlastnej rozrábky, kupovali sme len vybrané časti zveriny ako surovinu na výrobu zverinových výrobkov, ktoré si našli svojich spotrebiteľov predovšetkým v našej celoslovenskej sieti predajní Mäsiarstvo u Býka.

V máji ste v Rimavskej Sobote uviedli do prevádzky modernú rozrábkareň zveriny, do ktorej ste investovali 1,8 milióna eura. S akým cieľom ste budovali toto zariadenie?

Na Slovensku sa nachádza mnoho revírov s vysokým počtom raticovej zveri, ktorej stále pribúda a tá spôsobuje poľnohospodárom čoraz vyššie škody. Naša spoločnosť patrí medzi lídrov v segmente mäsa a mäsových výrobkov a našou filozofiou je kvalita produkcie. To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo sme sa rozhodli rozšíriť sortiment o produktovú kategóriu zveriny zo slovenských lesov. Vďaka vlastnej „rozrábke“ vieme garantovať čerstvosť výsekového mäsa a vysokú kvalitu výrobkov z neho. Zároveň si uvedomujeme, že zverinové mäso patrí medzi bioprodukty, ktoré je momentálne nedocenené. Preto plánujeme najväčšiu časť zveriny a produktov z nej predávať vo vlastnej maloobchodnej sieti, ktorú tvorí 113 predajní po celom Slovensku. Ďalším z dôvodov otvorenia rozrábky bolo poskytnúť príležitosť profesionálneho uplatnenia väčšiemu počtu žiakov duálneho vzdelávania.

(Pokračovanie na 2. strane)