VIDEO: Halali

Zverinový program spustil Tauris už v roku 2016, od tohto času zaznamenáva stále zvyšujúci sa dopyt po týchto výrobkoch. Nová rozrábka bude fungovať v špeciálnom režime, keďže je naviazaná na loveckú sezónu. Zamestnancov mimo sezóny spoločnosť využije v iných častiach výroby, informoval výrobca a distribútor mäsových výrobkov.

„V našej novej rozrábke plánujeme spracovávať dokopy niekoľko ton rôzneho zverinového mäsa, ktoré pochádza výhradne zo Slovenska. Denná kapacita zverinovej rozrábky je 18,8 tony a závisí od sezónnosti,“ uviedol generálny riaditeľ Taurisu Richard Duda. Ako dodal, v rámci výroby pôjde o rozrábku zajaca, bažanta, daniela, muflóna, jeleňa či diviaka.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: Archív

Nová rozrábkareň sa stane i súčasťou štúdia žiakov v rámci duálneho vzdelávania, do ktorého sa Tauris zapája od roku 2019. Súčasťou výroby je aj špeciálna učebňa, kde žiaci získajú potrebné skúsenosti pri práci so zverinou.

Nová rozrábkareň sa stane i súčasťou štúdia žiakov v rámci duálneho vzdelávania.
Nová rozrábkareň sa stane i súčasťou štúdia žiakov v rámci duálneho vzdelávania.
Zdroj: Halali/SPK

Spoločnosť Tauris vznikla v roku 1992 privatizáciou štátneho podniku Mäsový priemysel. V roku 2007 sa jej vlastníkom stal holding Eco-Investment, ktorý vstupom do ďalších mäsokombinátov vytvoril skupinu Tauris Group.

VIAC FOTO NÁJDETE V GALÉRII - TU