Na mŕtvych ramenách Dunaja zanechávajú čoraz početnejšie stopy v podobe ohryzených kmeňov. A ako prežívajú zimné mesiace? Chladu vzdorujú vďaka kožušine, ktorá pozostáva z hustej, kratšej, vodeodolnej podsady a redšej, ale dlhšej krycej srsti. Živia sa kôrou a pukmi obľúbených stromov. Bobry sú najväčšie hlodavce na severnej pologuli, môžu vážiť 15 až 30 kilogramov.

Bobry dávajú o sebe vedieť
Zdroj: Mária Inštitorisová