S hubovým „tatárskym“ biftekom na chate vždy zožnem veľký úspech

Zatvoriť galériu
Drahoš ĎuriškaDrahoš Ďuriška
Hríb dubový (Boletus reticulatus) s muchotrávkou červenkastou (Amanita rubescens)Hríb dubový (Boletus reticulatus) s muchotrávkou červenkastou (Amanita rubescens)
Pozná ho asi každý, aj tí čo huby nezbierajú.Pozná ho asi každý, aj tí čo huby nezbierajú.
Hríby dubovéHríby dubové
Krásne muchotrávky potešia oko, do košíka však nepatria.Krásne muchotrávky potešia oko, do košíka však nepatria.
RodinkaRodinka
Ilustračné fotoIlustračné foto
Hríb dubový (Boletus reticulatus)Hríb dubový (Boletus reticulatus)
Drahoš Ďuriška s kolegom ochotne radili hubáromDrahoš Ďuriška s kolegom ochotne radili hubárom
Hríb dubovýHríb dubový
Drahoš Ďuriška s kolegom ochotne radili hubáromDrahoš Ďuriška s kolegom ochotne radili hubárom
Po odtrhnutí začnú suchohríby modrieť. Môžete mať tak istotu, že ste si priniesli jedlú hubu.Po odtrhnutí začnú suchohríby modrieť. Môžete mať tak istotu, že ste si priniesli jedlú hubu.
V lesoch na Záhorí môžete nájsť aj 15 cm dlhý hríb dubový.V lesoch na Záhorí môžete nájsť aj 15 cm dlhý hríb dubový.
Výbornou a chutnou hubou je aj podpňovka obyčajná. Je vhodná aj na zaváranie.Výbornou a chutnou hubou je aj podpňovka obyčajná. Je vhodná aj na zaváranie.
Hríb dubovýHríb dubový
Huby stačí len očistiť do zeminy, nakrájať a dať sušiť.Huby stačí len očistiť do zeminy, nakrájať a dať sušiť.
Dubáky, suchohríby aj pár kuriatokDubáky, suchohríby aj pár kuriatok
Výbornou a chutnou hubou je aj podpňovka obyčajná. Je vhodná aj na zaváranie.Výbornou a chutnou hubou je aj podpňovka obyčajná. Je vhodná aj na zaváranie.
Košík s rôznymi druhmi hríbovKošík s rôznymi druhmi hríbov
Väčšina hríbov je zdravá, občas sa objaví červík v klobúčiku.Väčšina hríbov je zdravá, občas sa objaví červík v klobúčiku.
Ilustračné fotoIlustračné foto
Nebezpečná podobaNebezpečná podoba
Nebezpečná podobaNebezpečná podoba
Drahoš Ďuriška s kolegom ochotne radili hubárom.Drahoš Ďuriška s kolegom ochotne radili hubárom.
Zavárané huby si  môžete vychutnať po celý rok.Zavárané huby si  môžete vychutnať po celý rok.

1 / 25 - Drahoš Ďuriška zdroj: Archív DD

2 / 25 - Hríb dubový (Boletus reticulatus) s muchotrávkou červenkastou (Amanita rubescens) zdroj: Radovan Stoklasa

3 / 25 - Pozná ho asi každý, aj tí čo huby nezbierajú. zdroj: pinterest/am13photo.com

4 / 25 - Hríby dubové zdroj: Vladimír Popelka

5 / 25 - Krásne muchotrávky potešia oko, do košíka však nepatria. zdroj: kai

6 / 25 - Rodinka zdroj: Erika Janíková

7 / 25 - Ilustračné foto zdroj: Peter Záhradník

8 / 25 - Hríb dubový (Boletus reticulatus) zdroj: Radovan Stoklasa

9 / 25 - Drahoš Ďuriška s kolegom ochotne radili hubárom zdroj: Mária Inštitorisová

10 / 25 - Hríb dubový zdroj: Vladimír Popelka

11 / 25 - Drahoš Ďuriška s kolegom ochotne radili hubárom zdroj: Mária Inštitorisová

12 / 25 - Po odtrhnutí začnú suchohríby modrieť. Môžete mať tak istotu, že ste si priniesli jedlú hubu. zdroj: kai

13 / 25 - V lesoch na Záhorí môžete nájsť aj 15 cm dlhý hríb dubový. zdroj: kai

14 / 25 - Výbornou a chutnou hubou je aj podpňovka obyčajná. Je vhodná aj na zaváranie. zdroj: kai

15 / 25 - Hríb dubový zdroj: Vladimír Popelka

16 / 25 - Huby stačí len očistiť do zeminy, nakrájať a dať sušiť. zdroj: kai

17 / 25 - Dubáky, suchohríby aj pár kuriatok zdroj: paj

18 / 25 - Výbornou a chutnou hubou je aj podpňovka obyčajná. Je vhodná aj na zaváranie. zdroj: kai

19 / 25 - Košík s rôznymi druhmi hríbov zdroj: Vladimír Popelka

20 / 25 - Väčšina hríbov je zdravá, občas sa objaví červík v klobúčiku. zdroj: kai

21 / 25 - Ilustračné foto zdroj: pinterest/thespruceeats.com

22 / 25 - Nebezpečná podoba zdroj: Archív PaR

23 / 25 - Nebezpečná podoba zdroj: Archív PaR

24 / 25 - Drahoš Ďuriška s kolegom ochotne radili hubárom. zdroj: Mária Inštitorisová

25 / 25 - Zavárané huby si môžete vychutnať po celý rok. zdroj: profimedia