Domáca treska

ČO POTREBUJEME: 1 kg treska filety, 3 ks bobkový list, 5 ks nové korenie (guličky), 2 ks mrkva, 2 ks cibuľa, 2 ks nakladené uhorky, 250 ml kyslá smotana, 250 ml majonéza, 1 PL jemný kryštálový cukor, 2 PL horčica, podľa chuti ocot, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

AKO NA TO: 1. Čerstvé alebo rozmrazené filety skontrolujeme a odstránime nájdené kostičky. 2. Vo väčšom hrnci dáme zohrievať vodu, do ktorej pridáme bobkový list a nové korenie. 3. Do hrnca vložíme mrkvu a varíme do mäkka. 4. Mrkvu vytiahneme a do vriacej vody vložíme tresku, ktorej bude stačiť zhruba 10 minút. 5. Rybacie mäsko zlejeme a spolu s mrkvou necháme vychladnúť. 6. Medzitým si pokrájame uhorky a cibuľku na menšie kúsky, ktoré vložíme do mixéra. 7. Pridáme vychladnutú rybu i mrkvu a rozmixujeme na drobno. 8. Zmes preložíme do misky, pridáme kyslú smotanu, majonézu, cukor a horčicu. 9. Všetko dobre premiešame a podľa chuti dochutíme octom, soľou a korením. 10.Tresku uložíme do chladničky na niekoľko hodín, ideálne cez noc.

Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia
Zdroj: Dušan Křístek