REBIERKA V PAPRIKOVEJ MARINÁDE

Čo potrebujete

  • 1,5 kg bravčových rebierok
  • 1 lyžicu mletej sladkej papriky
  • 1 lyžičku kajenskej papriky
  • 1 lyžičku sušeného oregana
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku

Ako na to

  1. Rebierka umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
  2. V miske zmiešame sladkú a kajenskú papriku, oregano, soľ a mleté čierne korenie. Prilejeme olej a pridáme očistené a prelisované strúčiky cesnaku. Dôkladne vymiešame. Touto marinádou potrieme rebierka, aby boli celé obalené.
  3. Na horúcom grile grilujeme rebierka z každej strany 15 až 20 minút, podľa potreby aj dlhšie, kým nie sú dobre prepečené.
pikantné rebierka
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková